Recitacions i debats

Durant les próximes setmanes durant les classes de COED es faran recitacions individuals i debats de 5 contra 5.

Per poguer fer unes bones recitacions ens hem llegit un llibre on ens ilustren diferents técniques per fer unes bones exposicions orals.

Un cop llegit, vam fer un treball que es tenia que entregar. El treball constava en explicar quines de les parts del llibre hem trobat més útils per tal de fer una bona expocició oral davant d'un auditori.

El primer dia d'exposicions em va tocar fer la recitació individual i un cop acavat, el debat en grup.

La meva recitació va tractar sobre la teoria de l'evolució que va desenvolupar Darwing, que actualemnt continua vigent dins de l'evolució de les especies.


Tot seguit després d'haver realitzat la recitació, vaig fer el debat en grup. El nostre tema va tractar sobre: "l'obligació d'estudiar fins els 18 anys".


Vam desenvolupar el tema mitjaçant unes declaracions que va fer el Ministre d'Educació, Ángel Gabilondo.




Els punts més importants que es van tractar en el debat van ser:

  • S'ha de canviar el sistema educatiu, independentment de l'edat
  • És una mesura del gobern per fer disminuir l'atur
  • La visió del professorat no és la mateixa que la del govern
  • Els alumnes estaran en esnseyança obligatoria fins que tinguin més maduresa
En el debat vaig estar fent de moderador, per tant, no vaig estar ni del cantó del Sí ni del No, pero tot i així crec que la mesura que vol implementar el gobern es bona pero no de la manera que la vol fer.

En la meva opinió, als 18 anys es té més maduresa per tal de decidir el que es vol fer, ja que molts adolescents als 16 anys encara no saben que fer ni com fer-ho i en la majoria d'ocasions s'acaben precipitant i equivocant-se. Aquesta basant és positiva pel que respecte a la reforma que vol fer el govern, però per un altre cantó, crec que si un alumne ja no vol seguir estudiant més no s'hauria d'obligar-lo a seguir ja que això pot comportar un enderreriment per la resta de companys de classe, que han d'estar amb un company que no vol seguir estudiant i per tant pot molestar a la resta.

Un cop finalitzat el nostre debat, van continuar els debats i recitacions durant els proxims dies i setmanes




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada