Noticia d'actualitat

Aquesta noticia m'ha cridat especialment l'atenció per dos motius; el primer d'ells per qué em resulta fascinant la possibilitat de poder moure un vehicle amb els ulls i la segona per qué tinc un conegut que te atrofiada una cama i a conseqüència d'aixó no pot tenir permís de conduir.

Aquesta és la noticia en cuestió: http://discapacitat-es.blogspot.com/

En una universitat d'Alemanya, Berlín, s'ha inventat un coche que pot ser conduït mitjançant els ulls. El sistema segueix la direcció de la mirada i d'aquesta manerapot moure el volant.

Per conduir es necessari portar un casc de ciclista amb dues càmares per tenir una bona perspectiva de diferents angles. De moment el cotxe pot arribar a 50 kilometres/hora però es confia en avançar i proximament arribar als 100 kilometres/hora.

Crec que invencions com aquesta beneficien a la progressió de la societat amb l'ajuda de les TIC. En aquest cas concret no crec que arribi a evolucionar ja que segons l'article el cotxe es mou amb la direcció on miren els nostres ulls i qualsevol distrecció al volant es pot acabar convertint en un gran problema per tots.

No solament el factor de seguretat fa que aquesta invenció no tiri endevant, sinó que tampoc crec que cap multinacional de cotxes inverteixi diners en la creació de models en serie, i no solament les multinacionals sinó que, quina aseguradora de cotxes arriscaria a tenir un client així? i suposant que hi hagués alguna; quant costaria mantenir aquest seguro?

Pot ser que aquest invent no fructifiqui com un nou medi útil però si que pot arribar a ser un bon pont per futures i millors invencions

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada